8.5.13

Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό στη Βρετανία προανήγγειλε η Ελισάβετ Β'...

Νέο, αυστηρότερο νομοσχέδιο για τους μετανάστες προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε στην ετήσια ομιλία της στη Βουλή η βασίλισσα Ελισάβετ Β'.
Ανάμεσα στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται ο περιορισμός της πρόσβασης στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ο...
υποχρεωτικός έλεγχος της νομιμότητας των μεταναστών από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών τα οποία επιθυμούν να νοικιάσουν, καθώς και η απαγόρευση έκδοσης διπλώματος οδήγησης στους παράνομους μετανάστες.

Επίσης, πιο εύκολη θα γίνει η διαδικασία της απέλασης ξένων εγκληματιών, καθώς και όσων μεταναστών βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Μεγαλύτερα πρόστιμα θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες.

Για πρώτη φορά, την ομιλία παρακολούθησε ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, γεγονός που σχολιάστηκε από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως ένα ακόμα δείγμα της πρόθεσης της βασίλισσας να μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της.

«Η κυβέρνησή μου θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα προωθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην μεταναστευτική πολιτική. Το νομοσχέδιο θα διασφαλίζει ότι η χώρα προσελκύει εκείνους που μπορούν να προσθέσουν στο έθνος μας και αποθαρρύνουμε εκείνους που δεν μπορούν» είπε η βασίλισσα Ελισάβετ, κηρύσσοντας την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η ετήσια ομιλία της βασίλισσας συντάσσεται από τα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης και αναφέρεται στο νομοθετικό έργο, το οποίο προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση τους επόμενους 12 μήνες.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: