8.5.13

«Έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Αναστασιάδη»...



Έντονες επικρίσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κατηγορώντας την για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών έναντι των κρατών - μελών.

Είπε ότι, ενώ οι...
Βρυξέλλες έδωσαν διετή παράταση σε Γαλλία και Ισπανία για ικανοποίηση των κριτηρίων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, χωρίς οποιαδήποτε επιπρόσθετη απαίτηση, στην Κύπρο όχι μόνο δεν δόθηκε οποιαδήποτε προθεσμία, αλλά «έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο του Προέδρου Αναστασιάδη» και απαίτησαν τη λήψη καταστροφικών μέτρων.

Ερωτηθείς, κατά την αναχώρησή του το πρωί για το Λονδίνο, για την κριτική που ασκήθηκε χθες από ευρωβουλευτές στις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είναι λυπηρό, γιατί ενώ οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπεύθυνοι γι' αυτές τις αποφάσεις είναι το Eurogroup και βέβαια και η κυπριακή κυβέρνηση η οποία συναίνεσε, εμείς εδώ στην Κύπρο προσπαθούμε να τα φορτώσουμε σε άλλους».

«Πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε ότι χρειάζεται να διαφοροποιηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον τόπο σε αυτή την καταστροφική πορεία» πρόσθεσε ο γγ του ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: