8.5.13

Προσγειώνονται οι Καναδοί...



Ο θείος Σαμ δεν έρχεται από το Σικάγο, αλλά από την Οτάβα, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Η Ελλάδα προσελκύει εσχάτως, εκτός από ρωσοτσεχικά κεφάλαια (ΟΠΑΠ), επενδυτές και από άλλα κρύα μέρη του πλανήτη, όπως είναι ο...
Καναδάς. Χώρα η οποία φαίνεται να αναβαθμίζει την παρουσία της στην Ελλάδα, όπου εταιρείες καναδικών συμφερόντων μετέχουν σε διάφορες επενδύσεις.


Σε νέο επενδυτή προερχόμενο από αυτή τη μακρινή χώρα εξελίσσεται το συνταξιοδοτικό ταμείο με την ονομασία PSP Investments, το οποίο απέκτησε το 26,6% των μετοχών του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος μέσω της εξαγοράς της συμμετοχής της Hochtief.

Το εν λόγω fund διαχειρίζεται συνταξιοδοτικά προγράμματα του καναδικού δημοσίου, των ενόπλων δυνάμεων και της έφιππης αστυνομίας των βουνών και των εφέδρων. Αν το συνταξιοδοτικό ταμείο διατηρήσει τη συμμετοχή του και δεν τη μεταπωλήσει τον επόμενο χρόνο στους Κινέζους για παράδειγμα, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθίσταται αυτομάτως κύριος συνομιλητής του ελληνικού δημοσίου στην αποκρατικοποίηση του Ελ.Βενιζέλος, αφού το δημόσιο, το οποίο κατέχει το 55%, έχε3ι ήδη βγάλει προς πώληση το 30% των μετοχών (μέσω ΤΑΙΠΕΔ), ενώ αναζητεί τρόπο για ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου για μετά το 2026, οπότε και λήγει.
πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: