10.5.13

Ξανασυνεδριάζει η ΟΛΜΕ για την απεργία μέσα στις Πανελλαδικές...



Δεύτερη προσπάθεια για να λάβει απόφαση σχετικά με την κήρυξη απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα καταβάλει σήμερα, Παρασκευή το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Η μαραθώνια συνεδρίαση της Πέμπτης διεκόπη, ενώ η...
απόφαση για την κινητοποίηση ουσιαστικά είχε ληφθεί (κατά πλειοψηφία), όταν συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ μετέφερε μια πληροφορία, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε σε υπαναχώρηση τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ.

Η απόφαση που ουσιαστικά είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, με 9 μέλη του ΔΣ να τάσσονται υπέρ έναντι 2 (του ΠΑΜΕ) να καταψηφίζουν, προέβλεπε 24ωρη απεργία τις 17 Μαΐου (πρώτη ημέρα των εξετάσεων) και πενθήμερη κινητοποίηση στη συνέχεια, από 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει να καθαρογράφεται η απόφαση, την ώρα που ένας συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ (που φέρεται να είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ) μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, μεταφέροντας την πληροφορία ότι ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης επρόκειτο να καταθέσει κάποια νέα ρύθμιση για τα ποσοστά που θα πρέπει να προκύψουν προκειμένου να αποφασιστεί μια απεργία.

Ο ίδιος κατηγόρησε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι θα λειτουργήσει ως «λαγός» εάν στην εισήγηση για απεργία περιλάβει πρόβλεψη για κατώτατο όριο συμμετοχής στη λήψη της απόφασης στις τοπικές ΕΛΜΕ.

Τα «βέλη» ήταν για την ΔΑΚΕ, η οποία είχε προτείνει αρχικά η απόφαση για απεργία να λαμβανόταν με κάλπες στα σχολεία ή στις συνελεύσεις των καθηγητών και κατόπιν πρότεινε να προβλεφθεί συμμετοχή τουλάχιστον 30% στις συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η πρόταση γα απεργία.

Στη συμβιβαστική πρόταση για συμμετοχή τουλάχιστον 30% στις συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ συμφώνησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις (πλην ΠΑΜΕ) και είχε περιληφθεί στο κείμενο της απόφασης.

Προς το παρόν, η «πληροφορία» για νέα ρύθμιση Βρούτση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε από τον υπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν ήταν ούτε σε γνώση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που είναι μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Πάντως, οι κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εκ μέρους του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ να αποσύρουν τη στήριξη στην απόφαση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, για να λάβει την τελική της απόφαση, που πάντως από τις ΕΛΜΕ θα εξεταστεί στις 15 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

* Εν τω μεταξύ, κρίσιμη συνάντηση με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προειδοποιούν να κηρύξουν και αυτοί απεργία στις εξετάσεις έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: