8.5.13

Βενιζέλος: Τεχνητή η διαίρεση των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές-αντιμνημονιακές...

«Τεχνητή» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη διαίρεση των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές.
Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρει ότι...
η διαίρεση αυτή «εμποδίζει να αντιληφθούμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τη δυναμική τους» και αναρωτιέται «για πόσο ακόμα θα συμβαίνει αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στην πρότασή του για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης Κεντροαριστεράς, που θα εκφραστεί μέσω κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφερόμενος στην εικόνα που εμφανίζει σήμερα η Ευρώπη, δεν αποκλείει μια «περαιτέρω ανακύκλωση της ευρωπαϊκής κρίσης» και τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να θωρακιστεί απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο.

Θεωρεί, πάντως, ότι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής μπορεί να θωρακίσει τη χώρα και τονίζει ότι όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ήδη διασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, προσθέτει δε ότι εξίσου σημαντικό είναι να εφαρμοστούν οι προτάσεις του ΠαΣοΚ για την ανάσχεση της ανεργίας.

Αναφέρει ότι στις «δίδυμες εκλογές» του περασμένου χρόνου, ο ελληνικός λαός επικύρωσε τη γραμμή που επέλεξε η Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, με την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και με κάποια πίκρα διαπιστώνει ότι συντελείται μια «μεγάλη παρεξήγηση» και μια «μεγάλη πολιτική, ίσως και ιστορική αδικία», που αφορά:

Στα αίτια της κρίσης.
Στην προετοιμασία για την είσοδο της χώρας στον σκληρό πυρήνα της κρίσης.
Στην πρώτη φάση της διαχείρισης.
Στη δεύτερη και τελική φάση της διαχείρισης της κρίσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, ακόμα και μετά την κρίση της Κύπρου, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, δεν καταλογίζει δίκαια τις ευθύνες κυρίως για αίτια της κρίσης, ενώ υποτιμά το γεγονός της έλλειψης πολιτικής συναίνεσης στην πρώτη φάση, όπου και συντελέστηκε ο διαχωρισμός σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» δυνάμεις.

Και χαρακτηρίζει «ιστορική αντίφαση» να εμφανίζονται ως η «εμπροσθοφυλακή της δεύτερης φάσης» (εννοώντας, προφανώς, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ) «δυνάμεις που διέπρεψαν στην "αντιμνημονιακή" ρητορεία της πρώτης φάσης».

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτιέται ποιο είναι το νόημα να συνεχίζεται ακόμα, μέχρι σήμερα, «η τεχνητή και δημαγωγική διάκριση των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στα σοβαρά, ότι μπορεί η χώρα να είναι εντός ευρώ, αλλά εκτός κανόνων της Ευρωζώνης».

Εκτιμά ότι αυτό που παραμένει, πλέον, είναι ένα «αντιμνημονιακό κέλυφος», που επιτρέπει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να χειρίζεται, προσωρινά, τις ανυπέρβλητες εσωτερικές αντιφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και να συνεχίζει το «φλερτ» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τονίζει ότι την ώρα που στην Ευρώπη υπάρχουν μεγάλα διακυβεύματα, κάποιοι συντηρούν την τεχνητή διαίρεση, όταν για την Ελλάδα είναι «εθνικός στόχος» η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, όπως και η εφαρμογή του ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: