13.5.13

Τσίπρας: Οι επιστρατεύσεις παραπέμπουν σε δικτατορίες



Ντεμπούτο στον ΣΕΒ...
«Ο Σαμαράς υποδύεται τον Ηρακλή», «Μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ», «Θα κλείσουμε τη φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων»

Δριμεία κριτική για το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος δεν έδωσε το «παρών» στην...
τελευταία συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με αντικείμενο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας άσκησε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Η απουσία σας από τις διαπραγματεύσεις είναι αδικαιολόγητη. Η άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών και των όρων εργασίας δεν βοηθά κανένα. Δε συμβάλλει στην ανάπτυξη, βαθαίνει το διχασμό. Σας καλώ να επανεξετάσετε αυτή την απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει με «ελεεινά αμειβόμενο εργατικό δυναμικό, με ρακένδυτους και ανασφαλείς εργαζόμενους, με εκατομμύρια ανέργους ή υπόδουλους σε διαλυμένες εργασιακές σχέσεις».

«Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις», διαμήνυσε, ωστόσο, εξήγγειλε ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει τέλος στην ψευδώνυμη επιχειρηματικότητα των αποκρατικοποιήσεων, που είναι ο πνεύμονας της κρατικοδίαιτης διαπλοκής».

Ειδικότερα, διαμήνυσε πως οι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα ξαναπεράσουν υπό δημόσιο έλεγχο, τονίζοντας ότι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πλήρης ιδιωτικοποίηση του νερού και του ηλεκτρισμού, είναι ασυμβίβαστα ενδεχόμενα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μύθους ότι βγαίνουμε από το τούνελ, ότι αρχίζει η ανάπτυξη, ότι κάμπτεται η ανεργία, ότι υπάρχει αποδοχή των θυσιών από την κοινωνία, ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί την πολιτική σταθερότητα, ότι όλα εν γένει αλλάζουν προς το καλύτερο.

Υποστήριξε δε πως «αυτή η στρατηγική της μυθολογίας» πιθανόν να σχετίζεται με εκλογικά σχέδια.

«Στο ψέμα, την εξαπάτηση, τη διαστρέβλωση καταφεύγουν καθεστώτα αυταρχικά, διεφθαρμένα και κυρίως αποτυχημένα», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με το βλέμμα στον τομέα της εκπαίδευσης πρόσθεσε ότι «η πυγμή της καταστολής και οι πολιτικές επιστρατεύσεις παραπέμπουν σε δικτατορίες».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: