3.5.13

Μπαγκλαντές: Οι γεννήτριες ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου...

Δονήσεις που οφείλονταν κυρίως σε μεγάλες γεννήτριες, ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων στο Μπαγκλαντές, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 500 άνθρωποι, δήλωσε...
σήμερα ο Ουντίν Χαντακέρ, ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος διευθύνει την έρευνα που έχει διατάξει η κυβέρνηση για την τραγωδία αυτή.

"Τέσσερις τεράστιες γεννήτριες ήταν τοποθετημένες στην οροφή του κτιρίου, παραβιάζοντας όλους τους κανονισμούς", τόνισε ο Χαντακέρ.

"Όταν οι γεννήτριες τέθηκαν σε λειτουργία ύστερα από βραχυκύκλωμα, οι δονήσεις που προκάλεσαν όπως και οι δονήσεις από τις χιλιάδες ραπτομηχανές, προκάλεσαν την κατάρρευση του κτιρίου", εξήγησε ο Χαντακέρ.

Στο μεταξύ, τη λήψη εμπορικής δράσης εναντίον του Μπαγκλαντές εξετάζει η ΕΕ, σε μια προσπάθεια να πιέσει τη χώρα να βελτιώσει τα πρότυπα ασφάλειας μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες εργαζομένους. Σημειώνεται ότι το Μπαγκλαντές έχει προτιμησιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά στις εξαγωγές ενδυμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: