19.5.13

Ο δρόμος της εξόδου...



OΙ ΙΔΙΟΙ επενδυτές που πόνταραν στην καταστροφή της Ελλάδας και στην έξοδό της από το ευρώ (Grexit) συνωστίζονται να λάβουν θέσεις για το success story... made in Greece, προεξοφλώντας ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας και...
δημιουργώντας έτσι αυτοτροφοδοτούμενη θετική επιρροή στις οικονομικές εξελίξεις. Αν και χρειάζεται να προστεθούν ακόμα πολλοί «κρίκοι» στην αλυσίδα που θα εξασφαλίσει την επιτυχία στη χώρα μας, η ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει.

Ενα ευρωπαϊκό «success story» με την απόλυτη ευλογία της διεθνούς πολιτικοοικονομικής κοινότητας παίζει για πρώτη φορά η Ελλάδα, ύστερα από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα μετά την είσοδό της στην Ευρωζώνη.

Οι ίδιοι επενδυτές που πόνταραν στην καταστροφή της χώρας και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit), συνωστίζονται να λάβουν θέσεις για το success story... made in Greece προεξοφλώντας ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας, δημιουργώντας έτσι αυτοτροφοδοτούμενη θετική επιρροή στις οικονομικές εξελίξεις.

Η πολιτικοοικονομική σταθερότητα, η συνέπεια της κυβέρνησης στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στη χώρα και για τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, οδήγησαν σε μείωση κατά 400 μονάδες των spreads των τραπεζών, που φανερώνει τη σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών. Ταυτόχρονα δημιουργήσει την προσδοκία ότι η χώρα θα επιτύχει τους τελικούς της στόχους.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: