19.5.13

Τσίπρας: «Πρόθεσή μου να αναβαθμιστεί ο διάλογος μέσα στο κόμμα»...


Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του... 

Εμφανώς πιεσμένος ο Αλέξης Τσίπρας από τις αντιδράσεις συνιστωσών και κορυφαίων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το...


θέμα της επιβολής ενιαίου ψηφοδελτίου, κι όχι ξεχωριστής λίστας σε όποιον το επιθυμεί, πήρε τον λόγο το μεσημέρι της Κυριακής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστή η ανακοίνωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου και άλλων τεσσάρων εκπροσώπων Συνιστωσών η οποία επέκρινε προσωπικά τον κ. Τσίπρα τόσο για το θέμα της ενιαίας λίστας, όσο και την θέση του για άμεση διάλυση των συνιστωσών.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας , ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την τροπή που πήραν τα πράγματα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν θέλει να «δημιουργήσει πρόβλημα» αλλά όπως είπε, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεννόησης να βρεθεί μια κοινά αποδεκτά λύση.

Κάποιοι, συνέχισε, εξέλαβαν ως «περιορισμό» όσα πρότεινε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105» και διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του.

Και επιχειρώντας να αποφορτίσει το κλίμα, είπε με μάλλον απολογητική χροιά: «Μπορεί αυτή η πρόταση που κατατέθηκε να ήταν λάθος, όμως η δική μου επιδίωξη είναι να αναβαθμιστεί ο διάλογος μέσα στο κόμμα και να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας του».

Πριν από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε άλλο ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ο οποίος επέκρινε την απόφαση για επιβολή ενιαίας λίστας, ο κ. Τάσος Κουράκης ο οποίος θεωρείται «ανένταχτος» της πλειοψηφίας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της λίστας, «λυπάμαι αλλά αυτό δεν μπορώ να το ψηφίσω, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, αντίκειται στο αξιακό μας σύστημα».

Η πρόταση Τσίπρα ήταν, τόσο στην εκλογή των αντιπροσώπων του Ιδρυτικού Συνεδρίου όσο και στα όργανα του κόμματος, να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο και όποιος θέλει να βάζει σε παρένθεση την «πολιτική καταγωγή του» : πχ Πάνος Λάμπρου (ΑΚΟΑ).

Αυτή η πρόταση ήρθε σε ευθεία αντίθεση με το «κεκτημένο» της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου όπου έγινε αποδεκτό να «κατέβει» ξεχωριστή λίστα στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από όποιον το επιθυμούσε. Τότε κατέβηκε με ξεχωριστή λίστα η «Αριστερή Πλατφόρμα» (Αριστερό Ρεύμα., ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, το μισό ‘Κόκκινο’) και έλαβε το 25% των ψήφων...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: