13.5.13

Τέλος η ανοχή στη νυχτερινή ανομία του Ηρακλείου!...

gavdosfm.gr
Η ολονύκτια επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο του Ηρακλείου  αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο αποτελεί την αρχή μίας νέας διαχείρισης της νυκτερινής ζωής της πόλης, σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Τα απανωτά σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν τελευταία χτυπούν ...
«καμπανάκι» στην τοπική ΕΛ.ΑΣ που καλείται άμεσα να αντιμετωπίσει την κατάσταση πριν αυτή τεθεί εκτός ελέγχου.
Και σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, η Αστυνομία θα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη του Δήμου, τοπικών φορέων αλλά και υγιών επιχειρηματιών που οφείλουν να βγουν μπροστά για να προστατέψουν την πόλη από κυκλώματα, νταήδες και εκβιασμούς.
Ο τρόμος για αντίποινα «κλείνει στόματα», προκαλεί «επιλεκτική αμνησία» με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μία κατάσταση που πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αποκτήσει ακόμα πιο βίαια χαρακτηριστικά και αυτό την καθιστά άκρως επικίνδυνη.
Το Cretalive, ήδη από τις 15 Απριλίου είχε εκφράσει τον προβληματισμό και την ανησυχία του, καταγράφωντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί στην νυκτερινή ζωή της πόλης. Πώς δηλαδή μία ομάδα νταήδων και εκβιαστών με την ανοχή ορισμένων επιχειρηματιών κρατά σε «ομηρεία» την νυκτερινή ζωή του Ηρακλείου (δείτε εδώ).
Και όλα αυτά πριν ακόμα σημειωθούν τα τελευταία περιστατικά που αποτελέσαν την σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι της οργής. Αναφερόμαστε φυσικά στο πρωτοφανές περιστατικό με τους «πιστολέρο» της Μιλάτου, το κάψιμο του γνωστού μπαρ Ιτάρ λίγες ώρες πριν την έναρξη λειτουργίας του αλλά και τις εκρήξεις σε κρεοπωλεία της πόλης.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δήλωσαν στο Cretalive ότι ο σχεδιασμός προβλέπει νυκτερινές εξορμήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού ενώ προβλέπεται να επεκταθούν και στις τουριστικές περιοχές όπου επίσης καταγράφονται έκνομες συμπεριφορές με «πρωταγωνιστές» …τους συνήθεις-υπόπτους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ηγεσία της Αστυνομίας έχει ζητηθεί τις τελευταίες ημέρες λίστα με τα καταστήματα που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας προκειμένου να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: