13.5.13

Δ. Κουτσούμπας: «Αποκορύφωμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση»






Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επέρριψε «τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για τη συνολική κατάσταση στην Παιδεία, ενώ...
χαρακτήρισε «αποκορύφωμα αυταρχισμού» την προληπτική, όπως ανέφερε, εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», με την επιστράτευση των απεργών πριν ακόμα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε, ότι το ΚΚΕ έχει επισημάνει πως το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες στις οποίες είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το κράτος και πρόσθεσε ότι το κίνημα έχει τη δυνατότητα επιλογής των μέσων πάλης και αγώνα που να εξασφαλίζουν τη μαζικότητα και την ενιαία δράση.

Επίσης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, στην προσπάθεια εξασφάλισης των χαρακτηριστικών του αγώνα μακριά από τυχοδιωκτισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επιπρόσθετα είπε ότι στο επίκεντρο της όλης συζήτησης πρέπει να βρεθεί το ίδιο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και κάλεσε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: