25.5.13

"Πόρτα" Χατζηδάκη στον Ρουπακιώτη ...



Τι αρνήθηκε ο υπουργός στον συνάδελφο του...
Απέρριψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, την γραπτή πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου στη ρύθμιση των δανείων.

Σύμφωνα με...
το MEGA, με την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου συνεπάγεται ένα παράβολο 250 ευρώ. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε την πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ότι «δεν υπογράφω ένα νομοσχέδιο που θα επιβαρύνει περισσότερο τον οφειλέτη που ήδη δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και καταφεύγει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ».

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το MEGA, πιστεύει σε αυτόν τον θεσμό ώστε να μην είναι οι οφειλέτες στα δικαστήρια επί μακρόν και υποστηρίζει ότι το κόστος είναι χαμηλό. Δηλαδή, ο οφειλέτης πρέπει να δώσει 50 ευρώ, ενώ τα 150 ευρώ για την εξώδικη επίλυση της διαφοράς θα τα δώσει η τράπεζα.

Το επιχείρημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσον αφορά στην υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου είναι ότι θα πρέπει ο οφειλέτης να έχει έναν παραστάτη ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί στους δικηγόρους δύο ή τριών τραπεζών...
Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: