30.5.13

Περί επιδομάτων και συντάξεων...

Επιστολή Αναγνώστη.
Είχαν ανακοινώσει οι «αρμόδιοι», προσπαθώντας να συμμαζέψουν το μπάχαλο που δημιούργησαν με τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που κόπηκαν λόγο αναμονής των ασφαλισμένων για εξέταση από τα περιβόητα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ότι προκειμένου να «λύσουν» το ...
πρόβλημα των ασφαλισμένων που τα χρήματα από τα επιδόματα και τις συντάξεις ήταν απαραίτητα για βιοποριστικούς λόγους, θα «επαναχορηγούσαν» (δίνοντας εξάμηνη παράταση) τα επιδόματα και τις συντάξεις που κοπήκαν, μέχρι να περάσουν οι άνθρωποι επιτροπές.

Το είπαν αυτό, ΔΕΝ ξεκαθάρισαν όμως από την αρχή το τοπίο, χάρηκε ο κοσμάκης που στην κυριολεξία ΠΕΙΝΑ, που στηριζόταν σε αυτά τα επιδόματα και τις συντάξεις για τα φάρμακα του, ακόμα και για το γάλα των παιδιών του, έδωσαν και ημερομηνία για την Πέμπτη 30 Μαΐου ότι και καλά θα πιστωθούν οι λογαριασμοί, και μετά…..

Έτρεξαν να τα μαζέψουν και να διευκρινίσουν ότι θα μπουν ΜΟΝΟ οι συντάξεις αναπηρίας, ΔΕΝ θα μπουν τα επιδόματα αναπηρίας.

Και πήγαν οι άνθρωποι την Πέμπτη το πρωί για να πάρουν το επίδομα τους, και ξέρετε τι πήραν;

Άντε, να μην το πω γιατί είναι βρισιά….

Άλλο μπέρδεμα λοιπόν, καινούργιο, και το χάλι συνεχίζεται

Βέβαια, οι «εγκέφαλοι» αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους, δεν μας είπαν ΤΙ θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι, που εξαιρέθηκαν από αυτή τη ρύθμιση.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι το επίδομα για πάρα πολλούς είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ έσοδο που έχουν γιατί είναι άνεργοι, τότε τα πράγματα βλέπουμε ότι μπερδεύουν ακόμα περισσότερο.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε το ότι ΤΙΠΟΤΑ δε λειτουργεί σωστά στη χώρα, όπως επιβεβαιώθηκε και το πόσο ακατάλληλοι είναι όλοι εκείνοι που αποφασίζουν για τη ζωή μας.

Ρίξτε μια ματιά στην…. εγκύκλιο και θαυμάστε τα χάλια τους.

«. ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Σύμφωνα με τη γραμματική διατύπωση και την εισηγητική έκθεση του νόμου, στη ρύθμιση υπάγονται μόνο οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στη διάταξη και αναλύονται στην επόμενη παράγραφο.

Επομένως, δεν εμπίπτουν σε αυτή:

οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος που λαμβάνουν σύνταξη με ειδικές διατάξεις που προϋποθέτουν ορισμένη κατάσταση αναπηρίας των ασφαλισμένων

οι επιδοματούχοι του εξωϊδρυματικού επιδόματος

οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσαύξηση λόγω απόλυτης αναπηρίας

τα ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνα θανόντος ασφαλισμένου/συνταξιούχου που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους»

Οι άνθρωποι είναι επιεικώς βλαμμένοι.

Θα μας πει κανείς ΓΙΑΤΙ έγιναν αυτές οι εξαιρέσεις;

Το να παίρνετε «κύριοι και κυρίες» αποφάσεις σφαγής, το κάνετε σε χρόνο ρεκόρ όπως αποδεικνύει και η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 29, Αριθ. Πρωτ.Σ70/52 .

Όταν όμως είναι να κάνετε κάτι καλό, τότε το αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όλο αυτό το μασκαραλίκι, για το όποιο θα είστε και υπερήφανοι, αποδεικνύει την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, την ΒΛΑΚΕΙΑ και την ακαταλληλότητα που σας χαρακτηρίζουν.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε, αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρείτε εσείς;


Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: