29.5.13

Χατζημαρκάκης: Απέτυχε διπλά η τρόικα...



«Η μέχρι τώρα παρουσία της Ομάδας Δράσης (Task Force) στην Ελλάδα φανερώνει πως η Κομισιόν προσπάθησε με ασπιρίνες να αντιμετωπίσει τον καρκίνο...το αποτυχημένο πείραμα της Τρόικα έχει ...
κοστίσει στους πολίτες της Ελλάδας και δεν μπόρεσε να διορθωθεί από την Ομάδα Δράσης". Αυτό επεσήμανε ο γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης, σε εισήγησή του σε δημόσια ακρόαση της Task Force στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης Ο γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης Στην εισήγησή του, στα πλάισια της ακρόασης με θέμα «Η εφαρμογή της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ", ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής υπογράμμισε: "Χρειάστηκαν 20 μήνες παρουσίας της Task Force στη χώρα για να μάθουμε σήμερα πως δεν μπόρεσε η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. να έχει ουσιαστικό ρόλο στις διαρθρωτικές αλλαγές, διότι της έλειπαν οι αρμοδιότητες".

Ο κ. Χατζημαρκάκης, που είναι εισηγητής στην συγκεκριμένη επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι: «Η παραδοχή, πως θα χρειαστεί να περάσει ένα ακόμη έτος για να περιμένουμε αποτελέσματα, αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα αναποτελεσματικότητας. Θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα διαθέταμε για τουριστική προβολή της Ελλάδας. Περισσότερο θα απέδιδαν στην πραγματική οικονομία».

Στα τελικά συμπεράσματα κατά το κλείσιμο της ακρόασης της Task Force ο κ.Χατζημαρκάκης επεσήμανε ότι όπως διαπιστώθηκε κι από την τοποθέτηση του αναπληρωτή διευθυντή του Bruegel, Guntram B. Wolff που αναφέρθηκε στη σχέση κόστους - αποτελεσματικότητας της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το αποτυχημένο πείραμα της Τρόικα έχει κοστίσει στους πολίτες και δεν μπόρεσε να διορθωθεί από την Ομάδα Δράσης.

Τέλος σημείωσε πως η Τρόικα απέτυχε διπλά στην Ελλάδα γιατί επεδίωξε την εσωτερική υποβάθμιση, ρίχνοντας τους μισθούς αλλά χωρίς να καταφέρει να ρίξει τις τιμές.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: