15.5.13

Διαμαρτυρία υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ : Στέλνουν την εφορία στη… Μυτιλήνη!...

www.alithia.gr
Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από επιστολή των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Χίου, που καταγγέλλουν την υποβάθμιση της υπηρεσίας τους και μετακόμιση πολλών εξ ημών στη Μυτιλήνη!
Αναλυτικά αναφέρουν στην επιστολή που κοινοποιείται – εκτός των άλλων – στην...
ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών:
«Εμείς οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Χίου καταγγέλλουμε την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, που υποβαθμίζει τη Δ.Ο.Υ. και την οδηγεί μοιραία σε λουκέτο, αφού δε θα υφίσταται πλέον τμήμα Δικαστικού και Ελέγχου.
Η πρόταση αυτή, όπως και στο παρελθόν για άλλα νησιά, βρίσκεται εκτός της κοινής λογικής. Η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ. με συνέπεια ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ’ αυτήν αλλά και όλης της κοινωνίας, λογιστών, εμπόρων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, ανέργων, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις στη Μυτιλήνη.
Η αποψίλωση των υπηρεσιών της Χίου και των άλλων νησιών Σάμου, Λήμνου κ.α. καταργεί στην ουσία την έννοια της αποκέντρωσης που τόσο συχνά ακούγονταν στις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων και των πολιτευτών και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.
Σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πλήρη αποδιοργάνωση των κρατικών φοροελεγκτικών υπηρεσιών, που επιχειρείται με την αποστελέχωσή τους και αποσκοπεί στην παρουσίαση αδυναμίας τους να επιτελέσουν την αποστολή τους και αποτυχίας τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Σκοπός των παραπάνω ενεργειών είναι η εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες κολοσσούς, των αντικειμένων ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΣΟΔΩΝ και οι απολύσεις όλων μας, ως υπεράριθμων και ανίκανων.
Για όλα τα παραπάνω ζητούμε:

Από την ηγεσία του Υπουργείου την άμεση αναστολή και οριστική ματαίωση του πορίσματος για τις νησιωτικές περιοχές.
Από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των κομμάτων στο νομό μας, τη στήριξη στην πράξη της νησιωτικότητας και του δικαιώματος των νησιωτών να έχουν αξιοπρεπείς, φθηνές και ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες.
Από τις τοπικές αρχές: περιφέρεια, δήμο και επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας, άμεσες ενέργειες για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών της Χίου
Από τους πολίτες μας, την αντίσταση στην επαπειλούμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους μέσω της κατάργησης των τοπικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών υγείας και παιδείας.
Από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς την άμεση λήψη υπεύθυνης και ξεκάθαρης θέσης στο σχέδιο αυτό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των εργαζομένων για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που δε θα ρίχνει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και θα έχει στο απυρόβλητο το μεγάλο πλούτο.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: