4.5.13

Ηλεία: Δύο πύρινα μέτωπα σε Δίβρη – Ράχες...

Άσχημα ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος αφού πριν απο λίγο ξέσπασαν δύο πυρκαγιές η μια πιο σοβαρή απο την αλλή. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην πυρκαγιά που έχει...
ξεσπάσει σύμφωνα με πληροφορίες σε ελατοδάσος της Δίβρης. Προς τα εκεί κινούνται τα περισσότερα οχήματα.

Παράλληλα μια δεύτερη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της παραλίας των Ραχών, κοντά στο δάσος της Στροφυλιάς, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η πρώτη.

Ενώ η πυρκαγιά στις Ράχες Κρεστένων βρίσκεται σε ύφεση και ουσιαστικά ολοκληρώνεται η κατάσβεσή της, στη Δίβρη η κατάσταση είναι δύσκολη για τους πυροσβέστες. Η φωτια μάινεται σε έκταση και σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή με πουρνάρια, κοντά στο ελατοδάσος της περιοχής και οι συνθήκες δεν ευνοούν στην κατάβεσή της.

Είναι προφανές πως πρόκειται για εμπρησμό και μάλιστα θυμίζει – σύμφωνα με πληροφορίες απο την περιοχή – τις περσινές συνεχόμενες πυρκαγιές που ξεσπούσαν και στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Λασιώνος.

Έρευνες ξεκίνησαν άμεσα για τον εντοπισμό των δραστών ενώ στην περιοχή βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας. Είναι πολύ πιθανό λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πυρκαγιά η Ανάσταση να βρει τους πυροσβέστες επί το έργον…
Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: