11.5.13

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Η επιστράτευση είναι ολίσθημα σε καταστάσεις μη δημοκρατικές...

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνίας εις βάρος των καθηγητών κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος και τόνισε ότι επιστρατευση σημαίνει ολίσθημα σε καταστάσεις που δεν είναι δημοκρατικές.

Ο...
Νίκος Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι υπάρχουν καθηγητές που ζουν χάρη από τις συντάξεις των γονιών τους, ενώ έκανε μίλησε και για απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνίας εις βάρος των καθηγητών. Τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχουμε κάνει απεργία στις πανελλαδικές γιατί είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους υπουργούς που περνάνε ανά δύο - τρία χρόνια στο κάθε υπουργείο».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών

«629 ευρώ είναι ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, επιπροσθέτως, εμείς δεν έχουμε οικονομικό αίτημα. Μας αυξάνουν δύο ώρες το ωράριο. Δεν ζητάμε ούτε να μην αυξηθεί το ωράριο, ούτε αύξηση των χρημάτων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, με το να δίνονται παραπάνω ώρες σε καθηγητές δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες»...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: