19.5.13

Πόρτα από το ΣτΕ σε τρεις δημόσιους υπαλλήλους και ένα δικηγόρο...


Ακυρώθηκε η απόλυση ενός πέμπτου υπαλλήλου...

Την έξοδο από τα γκισέ του δημοσίου έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε τρεις δημοσίους υπαλλήλους και έναν δικηγόρο για τους οποίους επικύρωσε την ποινή της...


οριστικής παύσης από τα καθήκοντά τους οριστικά και με το νόμο.

Οι ανώτατοι δικαστές στηρίχτηκαν στα στοιχεία των ποινικών και πειθαρχικών φακέλων που έφτασαν ενώπιόν τους και απέρριψαν τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψαν με όλα τα μέσα που τους παρέχει ο νόμος για να μείνουν στη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα ,στις δύο περιπτώσεις η απόφαση εξόδου αφορούσε υπαλλήλους σε δύο περιφερειακά καταστήματα του ΙΚΑ (Ιωάννινα και Αλιβέρι) , όπου οι υπάλληλοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους έβαλαν στη τσέπη τους χρήματα ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Η μία υπάλληλος, η οποία είχε στο ποινικό της μητρώο και καταδίκη σε 10ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, φέρεται ότι παρανόμως ενεργούσε για έξι χρόνια κρατώντας για τον εαυτό της με διάφορα τεχνάσματα δώρα και επιδόματα συνταξιούχων.

Η συνάδελφός της , η οποία πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό του δημοσίου , είχε υπεξαιρέσει 36.000 ευρώ από το δωρόσημο των οικοδομών.

Σε άλλη περίπτωση πάλι υπάλληλος που είχε προσληφθεί ως θυρωρός απολύθηκε , λόγω μακράς και αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία του, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένας δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος είχε πλούσιο φάκελο με διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα.

Αντίθετα, οι δικαστές επιφύλαξαν καλύτερη τύχη σε μία υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών η οποία λόγω μακρόχρονης αποχής είχε παυθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά μετέτρεψαν την ποινή της σε προσωρινή παύση καθώς η γυναίκα απέδειξε ότι υπέπεσε σε αυτό το πειθαρχικό αδίκημα λόγω σοβαρής ασθένειας. Οι δικαστικοί λειτουργοί μέτρησαν το γεγονός ότι πάσχει από καρκίνο, έχει αναπηρία 67 % και είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: