8.5.13

H Eλληνίδα δημοσιογράφος που εκνεύρισε την Λαγκάρντ (ΒΙΝΤΕΟ)...



Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία το Σάββατο και την Κυριακή για την οικονομία, μια Ελληνίδα δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να κάνει μια ιδιαίτερα «ενοχλητική» ερώτηση στην Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Συγκεκριμένα η...
Νεκταρία Τσερπελή ρώτησε την Λαγκάρντ, εάν υπάρχει κάποιο συστημικό πρόβλημα στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εφόσον –όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος ερευνών του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, τον Ιανουάριο- οι πολιτικές λιτότητας της Ευρώπης, βασίστηκαν σε «λάθος εικασίες». (Βίντεο 34:50 με 35:50 λεπτό)

Η απάντηση της κ. Λαγκάρντ:

«Υπάρχει μια προσέγγιση που αφορά σε τρεις πτυχές του προγράμματος και δεν μπορεί να εξεταστεί η μία μόνο πτυχή απομονωμένη από τις υπόλοιπες. Δεύτερον, όταν η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, όταν η οικονομία είναι ασταθής και όταν είναι και η μακροοικονομία σε εξέλιξη, πρέπει –ξεκάθαρα- να επανεξετάσουμε τα μοντέλα. Πρέπει να επανεξετάσουμε αν αυτό που προτείνουμε πρόκειται να λειτουργήσει ή όχι. Ακόμη και με την αλλαγή όμως των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, οι απαιτήσεις του ελληνικού προγράμματος συγκεκριμένα, πιθανότατα να ήταν οι ίδιες, διότι υπήρχε ‘τόσο πολύ έδαφος να καλύψουμε’» απάντησε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του ΔΝΤ. (Βίντεο 42:00 με 42:52 λεπτό).



Δείτε το Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: