20.5.13

Εργασία σε συνθήκες γαλέρας στο εργοστάσιο της H&M στην Καμπότζη...

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στην Καμπότζη, όταν προέκταση εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας κατέρρευσε, τραυματίζοντας συνολικά 23 ανθρώπους. Να σημειωθεί πως έχουν περάσει λίγες ημέρες από τον θάνατο...
δύο ανθρώπων σε ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο του ιδίου τομέα.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή για να εξασφαλίσουν ότι δεν βρίσκεται κανένας άλλος εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτιρίου, στο οποίο κατασκευάζονται ρούχα της σουηδικής αλυσίδας ενδυμάτων «H&M».

«Το σημερινό δυστύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε ένα κτίριο από σκυρόδεμα και μεταλλικούς αρμούς, όπου οι εργάτες έκαναν το διάλειμμά τους. Η προέκταση ήταν παλιά και κατέρρευσε στη λίμνη, ενώ οι εργάτες έπαιρναν το γεύμα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Χι Ναρίν, ενώ προσέθεσε «δεν υπήρξαν θάνατοι, αλλά 23 εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο».

«Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια των εργατών στην κλωστοϋφαντουργία», ανέφερε ο Αθ Θουν, πρόεδρος της Καμποτζιανής Ομοσπονδίας Εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα είχε καταρρεύσει η στέγη ενός εργοστασίου υποδημάτων στην επαρχία Κάμπονγκ Σπέου, στον νότο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: