26.5.13

Από την Hermes και τη σακούλα, στον… απρόσεκτο Μουρούτη...


Και από το καβγαδάκι Λιάγκα-Σκορδά στη δήλωση αποχώρησης από το πρωινό...

Νηστική επέστρεψε στην Ελλάδα η πολυπληθής αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα! «Το κινέζικο φαγητό στην Αθήνα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας σέρβιραν στην Κίνα» εξομολογείται παθών – μέλος της ελληνικής αποστολής που ήρθε αντιμέτωπος με...


σούπα στην οποία επέπλεε ζωντανός οργανισμός, αγνώστων λοιπών στοιχείων!

Μοιραία το… κινεζικό μαρτύριο πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απασχολήσει ακόμη και το κυβερνητικό επιτελείο, του οποίου γνωστό στέλεχος – ανεπισήμως – συνιστούσε στους ομιλούντες ελληνικά, «Να αποφεύγουν τις τροφές που κινούνται»! Έτσι οι περισσότεροι, κυρίως όμως οι δημοσιογράφοι που δεν προλάβαιναν, διότι έγραφαν σε ρυθμούς πολυβόλου για να ενημερώνουν τα Μέσα τους στην Ελλάδα, την έβγαλαν με ξηρά τροφή, δηλαδή, πατατάκια, snack και άλλα ανθυγιεινά υποκατάστατα!

Άλλωστε – λόγω οικονομικής κρίσης, τα περιθώρια για τους δημοσιογράφους που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στην Κίνα ήταν στενά και δεν επέτρεπαν γαστριμαργικές εξαλλοσύνες. Ενδεικτικά το κόστος για τα Μέσα που έστειλαν δικό τους δημοσιογράφο άγγιξε περίπου τις 2000 ευρώ και αφορούσε αυστηρά τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο.

Τελικά μετά από αλλεπάλληλες αναβολές την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας στις 20.00 στον Κεραμεικό θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ομιλητών το λόγο αναμένεται να πάρουν, ένας άνεργος δημοσιογράφος, ένας εργαζόμενος στην ΕΡΤ και ένας εκπρόσωπος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που θα μεταφέρει την εμπειρία της αυτοδιαχείρισης.

Δυστυχώς διέφυγε της προσοχής του δεικτικού πρωθυπουργικού συμβούλου, Γιώργου Μουρούτη και πέρασε ασχολίαστη από τα social media η γκάφα του Αλέξη Τσίπρα, όταν μπέρδεψε την Ναόμι Κλάιν (βλ. θεωρία του σοκ) με την Ναόμι Κάμπελ! Σε αντίθεση με τον παρατηρητικό Στέφανο Κασιμάτη της «Καθημερινής» που διαπίστωσε το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο πρόεδρος «Ονειρευόταν ξυπνητός»!

Για να προσγειωθούμε όμως στα ταπεινά τηλεοπτικά, να πούμε ότι ένα συζυγικό καβγαδάκι ήταν η αιτία που ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε on air, «Του χρόνου δεν θα συμμετέχω στο πρωινό του Mega», προκαλώντας ρίγη στο πανελλήνιο! Με στόχο να πικάρει τη σύζυγο Φαίη Σκορδά, έκανε μια δήλωση που εύκολα παρεξηγείται!

Και να κλείσουμε με ένα κουίζ για μυημένους: κορυφαία και ισότιμα στελέχη στον ίδιο εκδοτικό οργανισμό, ο ένας κυκλοφορεί με τσάντα Hermes και ο άλλος με πλαστική σακούλα!

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη «Media windows»

Δεν υπάρχουν σχόλια: