Τιμάται σήμερα η εργατική πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα.
Στο ...
Ηράκλειο το Εργατικό κέντρο και άλλοι φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αρνούνται τη μεταφορά της την Τρίτη του Πάσχα διοργάνωσαν συλλαλητήρια. Η απεργιακή συγκέντρωση από το ΕΚΗ ολοκληρώθηκε στη λεωφόρο Δημοκρατίας και από το ΠΑΜΕ, νωρίτερα, στην πλατεία Ελευθερίας ενώ ακολούθησαν πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου κι έγινε κατάθεση στεφάνων.
Στόχος η ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, όπως τονίστηκε, η στήριξη των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος, αλλά και η άμεση υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Εν τω μεταξύ, στις 09.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η.
Ακολούθησε η απεργιακή συγκέντρωση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη.
Στα Χανιά
Σε μαζική συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο της 1ης Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, κάλεσαν, από χθες, τους εργαζομένους το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ενωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Χανίων, ενώ αυτή την ώρα γίνεται η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι.
Στο μεταξύ, κάλεσμα στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, στα Νέα Καταστήματα, απηύθυναν χθες μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.) Χανίων, τονίζοντας ότι οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες θα πρέπει «να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό κίνημα για την ανατροπή των πολιτικών που τους οδηγούν στη χρεοκοπία και το κλείσιμο».

cretalive.gr