19.5.13

Κίνηση ματ της Yahoo! στη Google!...


Mε 1,1 δισ. δολάρια η Μάγιερ αγοράζει την πλατφόρμα Tumblr για τη Yahoo!...

Μια αγορά που θα αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη του Internet και θα επαναφέρει την Yahoo! ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες, προωθεί η διευθύνων σύμβουλος της...

πάλαι ποτέ κραταιάς μηχανής αναζήτησης, Μαρίσα Μάγιερ: η Yahoo! προτίθεται να δαπανήσει ως και 1,1 δισ. δολάρια (περίπου 857 εκατ. ευρώ) για να εξαγοράσει την πλατφόρμα για μπλογκ Tumblr, ανέφερε η Wall Street Journal το βράδυ της Κυριακής.

Η Μάγιερ συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! την Κυριακή για να συζητηθεί η πρότασή της για εξαγορά του Tumblr και όπως διέρρευσε από το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, δόθηκε η έγκριση.

Το Tumblr αποτελεί μια ακόμη τρελή ιδέα στο Internet που βγήκε από το μυαλό ενός νεαρού και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Δημιουργήθηκε το 2007 από τον τότε 21 ετών Ντέιβιντ Καρπ, στο δωμάτιό του στο σπίτι της μητέρας του. Μέσα σε μια βραδιά είχε 75.000 χρήστες, τον Ιανουάριο του 2012 φιλοξενούσε πια 42 εκατ. μπλογκ και σήμερα περί τα 110 εκατ. μπλογκ.

Είναι τέτοια η διείσδυσή του που επενδυτές όπως ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έριξαν πρόσφατα 125 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του.

Οπως αναφέρει η WSJ η Μάγιερ, το πρώην στέλεχος της Google που πήγε στη Yahoo! με σκοπό της δώσει πίσω λίγη από την παλαιά της δόξα, έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει την πρόταση εξαγοράς του Tumblr...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: