19.5.13

«Mαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου»...


"Tα λεγόμενα «τάγματα εφόδου» στοχοποιούν μετανάστες. Τους απειλούν, τους καθυβρίζουν και έπειτα τους ξυλοκοπούν άγρια, φτάνοντας ακόμη και σε μαχαιρώματα"...
Ως υπερασπιστές του νόμου δρουν και ενεργούν αυτόκλητα σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας τα λεγόμενα μαυροφορεμένα «τάγματα εφόδου»με στόχο να τις «καθαρίσουν» από την...
εγκληματικότητα και τους μετανάστες.

Πριν από λίγες ημέρες ένας ιδιοκτήτης καφέ από το Καμερούν δέχθηκε την «επίσκεψη» και αφού τον απείλησαν να σηκωθεί και να φύγει από την περιοχή, έβαλαν φωτιά και έσπασαν τη τζαμαρία λέγοντας του:

«Μαύρε σκύλες, να πας στη χώρα σου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα λεγόμενα «τάγματα εφόδου» στοχοποιούν μετανάστες. Τους απειλούν, τους καθυβρίζουν και έπειτα τους ξυλοκοπούν άγρια, φτάνοντας ακόμη και σε μαχαιρώματα, όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές είναι ότι στις ομάδες «πολιτοφυλακής» ανήκουν άτομα, κυρίως, νεαρής ηλικίας, τα οποία «στρατολογούνται» και μετέπειτα καθοδηγούνται από κάποιο μεγαλύτερό τους. Με «στρατιωτικό» πνεύμα και πειθαρχία ο σκοπός τους είναι ένας: να διώξουν τους αλλοδαπούς και την παραβατικότητα από τις επίμαχες περιοχές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν νυχτερινές εφόδους σε μαγαζιά απειλώντας τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες να τα κλείσουν και στήνουν «καρτέρι» στα στενά σε όποιο μετανάστη έχει την ατυχία να κυκλοφορεί. Οι ομάδες αποτελούνται από τρία και πάνω άτομα και χτυπούν διάσπαρτα. Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, οι περισσότεροι είναι κοντοκουρεμένοι, φορούν μαύρες μπλούζες και είναι εφοδιασμένοι με ρόπαλα, μαχαίρια, αλυσίδες, σιδερογροθιές και σπασμένα μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: