30.5.13

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σύγχρονο New Deal...

«Η κρίση είναι ευρωπαϊκή και συστημική. Αν δεν αλλάξουμε το ευρωπαϊκό σύστημα, δεν θα βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησής του με εκπροσώπους των ισπανικών συνδικάτων στη Μαδρίτη.

« Μένει μόνο να καταλάβουμε ότι ...
δεν μπορεί καμιά χώρα και κανένας λαός μόνος του. Αν, όμως, ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τότε αυτοί που σήμερα φαντάζουν ισχυροί και ανίκητοι θα είναι αυτοί που θα έχουν το μεγάλο δίλημμα για τις επιλογές που πρέπει να κάνουν» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα σύγχρονο New Deal και ιδιαίτερα ο Νότος ένα πρόγραμμα γενναίων δημόσιων επενδύσεων που θα ξαναζωντανέψουν την ανάπτυξη και θα μειώσουν δραστικά την ανεργία.

«Όσο δεν το αποφασίζουν αυτό, θα ανακυκλώνουν την κρίση και απλώς θα δίνουν κάποιες πρόσκαιρες λύσεις οι οποίες πολύ γρήγορα θα διαψεύδονται» συνέχισε.

Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα είπε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε για την ανεργία των νέων, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να προκρίνει ως λύση αυτό που έγινε για την Γερμανία σε σχέση με το χρέος της το 1953...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: