19.5.13

O Γλέζος «πυροβολεί» τον Τσίπρα...



...για την διάλυση των Συνιστωσών...
Σφοδρή "επίθεση" δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Μανώλη Γλέζο και ακόμη τέσσερις επικεφαλής συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή του να εξαγγείλει διάλυση των Συνιστωσών και επιβολή ενιαίας λίστα στην...
εκλογή των οργάνων του κόμματος.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους Μανώλη Γλέζο, Γιάννη Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελα (ΕΔΗΚ), Π. Μαντά (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζα (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά) , αναφέρεται πως μια μέρα νωρίτερα από την συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος ο Πρόεδρος με συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5», έκανε εισήγηση για κρίσιμα θέματα.

«Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας» τονίζεται. «Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις».

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, αυτές τις εξαγγελίες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας «επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21 η Μαίου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλει την διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος».

Ο Μανώλης Γλέζος που είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του κόμματος και των 'Ενεργών Πολιτών' και οι άλλες τέσσερις συνιστώσες ζητούν την «απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν» και προτείνει να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα, περίπου δηλαδή όπως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: