27.5.13

O Αθανασίου «αδειάζει» τον Ρουπακιώτη...

 

«Δεν δικαιολογούν το θόρυβο που υπάρχει»...
Λίγες ώρες πριν την συνάντηση των Σαμαρά- Κουβέλη - Βενιζέλο στο Μαξίμου, με θέμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, «αδειασε» τον Αντώνη Ρουπακιώτη, καθώς υποστήριξε πως...
δεν υπάρχει ανάγκη νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Όπως δήλωσε, «πιστεύω ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις ανάγκες που η απόφαση πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει θέσει για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων» τόνισε προσθέτοντας ότι χρειάζονται «μερικές παρεμβάσεις και συμπληρώσεις», που όμως, όπως είπε, «δεν δικαιολογούν το θόρυβο που υπάρχει».

Υιοθετώντας απολύτως τη γραμμή του Μαξίμου περί μη αναγκαιότητας του νέου αντιρατσιστικού νόμου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου συμπλήρωσε επίσης, ότι «με καλή διάθεση θα μπορούσε να ορισθεί μια επιτροπή που να εξετάσει όλο το φάσμα του Δικαίου που ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν στην ξενοφοβία και το ρατσισμό».

Αναφορικά με το πώς θα γίνουν αυτές οι βελτιώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτές μπορούν να γίνουν «με κάποια τροποποίηση στον νόμο».

Ο  Αθανασίου ανέφερε ότι τα ζητήματα αυτά «δεν λύνονται επικοινωνιακά» και επεσήμανε ότι τα θέμα της εφαρμογής του νόμου είναι διαφορετικό από τη νομοθεσία. «Δεν λέω ότι το υπουργείο σκέφθηκε επικοινωνιακά αλλά τι περνά στον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά επιχειρώντας προφανώς να μην έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον εισηγητή του νόμου υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πάντως, αποκάλυψε ότι το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια «σύντομα θα επανέλθει στη Βουλή γιατί θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: