11.5.13

«Έχω εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό» (photos, video)....



Λίγες ώρες πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, στον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην έκπληξη της χρονιάς, τον Αστέρα Τρίπολης, το woop.gr συνάντησε έναν Βετεράνο της ομάδας του Πειραιά, τον κ. Γιάννη Γκαϊτατζή.
Ο...
ίδιος έχει ρεκόρ συμμετοχών με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και συγκεκριμένα έχει παίξει σε 436 επίσημα ματς, ενώ έχει γευτεί πολλές χαρές από θριάμβους και τρόπαια.
Ο Γιάννης Γκαϊτατζής μαζί με τον Νίκο Γιούτσο αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο των δύο αθάνατων εποχών, αυτών του Μπούκοβι (1965-67) και του Γουλανδρή (1972-75). Γι αυτό και η προσφορά του στον Ολυμπιακό, κυρίως σε χαλεπούς καιρούς, εκτιμήθηκε και θα εκτιμάται εσαεί.


«Όποιος δεν έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να κρίνει τι ομάδα είναι»

Ο «ρέκορτνμαν» γεννήθηκε σε ένα χωριό της Θράκης, στην Κοροβίλη Ροδόπης, αλλά από μικρός πήγε στην Ξάνθη και στα δεκαέξι του χρόνια αποτέλεσε μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ορφέα.
Από εκεί ξεκίνησε και η συνέχεια ήταν… Πειραιώτικη!
Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Γκαϊτατζής στην κάμερα του woop.gr:
Η ομάδα στην οποία ξεκινήσατε…
«Στην Ξάνθη η ομάδα που αγωνιζόμουν λεγόταν Ορφέας, μια ομάδα συμπαθητική με πολύ λίγους φιλάθλους. Είχε δύο ομάδες η Ξάνθη. Την Ασπίδα, στην οποία έπαιζε ο Αντώνης Αντωνιάδης που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό και στον Ορφέα αγωνιζόμουν εγώ. Μια μικρή ομάδα με αρκετή καλή ιστορία και από εκεί ξεκίνησα».


Τα συναισθήματά σας όταν ήρθε κάποιος ξαφνικά και σας έφερε στον Ολυμπιακό;
«Κάθε εμπόδιο για καλό. Ήρθα στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αγωνίστηκα επί 15 χρόνια στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ συγκινημένος κι υπερήφανος γι’ αυτό. Πέρασα από όλα τα στάδια της καριέρας μου. Είχαμε και πίκρες, αλλά και πολλές χαρές. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα κι έχει αναγνωριστεί και στην Ευρώπη. Όποιος δεν έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να κρίνει τι ομάδα είναι».
Είστε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στον Ολυμπιακό, 436 σε επίσημα ματς, και μέχρι και σήμερα η νέα γενιά σας αναγνωρίζει ως «ρέκορντμαν»…
«Εγώ ήμουν από τους τυχερούς. Έπαιξα σε πολλά παιχνίδια, γιατί είχα ελάχιστους τραυματισμούς. Αυτά είναι θέμα τύχης και είμαι υπερήφανος γιατί τίμησα τον Ολυμπιακό και έδωσα τα πάντα».
Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι(Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης), πείτε μας κάποιον τελικό Κυπέλλου που σας έχει μείνει στο μυαλό.
«Είναι ο τελικός στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό, όπου έπρεπε να στρίψουν το νόμισμα για να δουν ποιος θα πάρει το Κύπελλο. ‘Κορόνα γράμματα’ που λένε. Έτυχε να είμαι εγώ αρχηγός… δεν προλάβαμε να ανέβουμε πάνω στην κερκίδα κι ο Παναθηναϊκός πανηγύριζε. Πως έγινε αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».
Κάθε τελικός ήταν ξεχωριστός;
«Πράγματι όταν μια ομάδα φτάνει στον τελικό και θέλει να αποκτήσει το Κύπελλο είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι συγκινητικό, κάτι που μένει στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πάρα πολλά Πρωταθλήματα, πάρα πολλά Κύπελλα κι εξακολουθεί να κατακτά συνέχεια τίτλους, γράφοντας ιστορία. Από τους περισσότερους τελικούς βγήκαμε νικητές και πανηγυρίσαμε όλοι, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φίλαθλοι».


Πιστεύετε πως το όνομα του αντιπάλου παίζει ρόλο στην ψυχολογία των παικτών;
«Ο Ολυμπιακός δεν ξεχωρίζει ομάδες. Από την στιγμή που φτάνει μια ομάδα στον τελικό, σημαίνει πως είναι καλή, έστω κι αν έχει φτάσει με τύχη. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο τον κακό του εαυτό».
Δυο λόγια για τους φιναλίστ…
«Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η έκπληξη της χρονιάς. Είχε μια πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο έφτασε στον τελικό. Χωρίς να θέλω να μειώσω τον Αστέρα, ο Ολυμπιακός, αν παίξει σαν Ολυμπιακός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Η πρόβλεψή σας για το σκορ...
«Εγώ το βλέπω οβερ. Έχω εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό».
Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα;
«Πρώτον ότι έχει παίκτες με ποιότητα. Έχει ένα πολύ μεγάλο όνομα και παίζει ρόλο αυτό στους αντιπάλους και τρίτον μετά και την προτροπή του προέδρου πιστεύω πως η ομάδα θα παίξει και καλά θα προσφέρει θέαμα και θα βάλει γκολ».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνέντευξη του Βετεράνου του Ολυμπιακού, Γιάννη Γκαϊτατζή:


Η πορεία του Γιάννη Γκαϊτατζή στον Ολυμπιακό σε… αριθμούς:
355 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα (7 γκολ)
52 συμμετοχές σε ματς Κυπέλλου (5 γκολ)
29 σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια (1 γκολ)
15 συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: