15.5.13

To ΔΝΤ επικρίνει τη «Δρακουλέσκου»...


Με έντονο προβληματισμό εμφανίζεται να αντιμετωπίζει το ΔΝΤ τις βασικές παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το κυπριακό πρόγραμμα στήριξης.

Οι τοποθετήσεις των εκτελεστικών διευθυντών του ταμείου, που θα κληθούν σήμερα να...


εγκρίνουν το 1 δισ.ευρώ που θα δώσει το Ταμείο στην Κύπρο, αναδεικνύουν σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος στην επιτυχή υλοποίηση του.

Με το εσωτερικό 47σέλιδο έγγραφο του ΔΝΤ, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα « StockWatch», οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου θέτουν - σε αυστηρό, σε κάποια σημεία, ύφος - ερωτήματα στους τεχνοκράτες του Ταμείου, που συμμετείχαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Αν και η εκτελεστική διεύθυνση του Ταμείου αναμένεται να εγκρίνει τη βοήθεια προς την Κύπρο, τα ζητήματα που αναδεικνύονται από το έγγραφο είναι σημαντικά.

Κάποιοι διευθυντές, για παράδειγμα, αφήνουν σοβαρές αιχμές για τους χειρισμούς της διευθυντικής ομάδας που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις (π.χ. της Ντέλια Βελκουλέσκου), και διερωτούνται γιατί το ταμείο συναίνεσε στο «κούρεμα» ασφαλισμένων καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου...

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: