25.5.13

Στο top 10 των Best Sellers το βιβλίο της Γιάννας ...




crimenet.gr
Σε εκδοτικό Βest Seller εξελίσσεται στη μεγάλη και άκρως ανταγωνιστική αμερικανική αγορά βιβλίου, το My Greek Drama της Γιάννας Αγγελοπούλου, που φαίνεται να κερδίσει το αμερικανικό κοινό.

Το...
βιβλίο μπαίνει πλέον και στο Top 10 των Best Sellers των New York Times, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Greenleaf Book Group.

Όπως αναφέρεται, αφετηρία για το My Greek Drama στην περίφημη κατηγορία Best Sellers των New York Times, ήταν η 18η θέση, στην έκδοση της εφημερίδας της 26ης Μαΐου . Τώρα το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου, το οποίο συναγωνίζεται ισχυρούς συγγραφείς και τίτλους, καταλαμβάνει την 9η θέση, μπαίνοντας στο Τop 10 των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, στην έκδοση των NYT στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το βιβλίο πάει ανέλπιστα καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκδότης Κλιντ Γκρίνλιφ είπε: « Όταν η πρέσβειρα Αγγελοπούλου μας προσέγγισε με τη ιδέα του βιβλίου της, γνωρίζαμε ότι είχαμε στα χέρια μας μια συναρπαστική ιστορία στον κατάλληλο χρόνο. Διαπιστώνουμε ενθουσιασμένοι ότι οι Αμερικανοί αναγνώστες συμφωνούν με εμάς».

«Το My Greek Drama», παρατηρεί ο εκδοτικός οίκος, «ξεπερνά τα όρια της αυτοβιογραφίας. Πρόκειται για την εξερεύνηση της πολιτικής πρόκλησης, της επιτυχίας, της αποτυχίας, της προδοσίας και της τελικής λύτρωσης. Η Πρέσβειρα Αγγελοπούλου δίνει μια σε βάθος μια καταγραφή του τι συνέβη το 2000, όταν η αργή πρόοδος και η γραφειοκρατία έθεσε την Αθήνα σε κίνδυνο να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπό την ηγεσία της, η Αθήνα κάλυψε τον χαμένο χρόνο, και έδωσε στον κόσμο αυτό που ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ονόμασε: «Αξέχαστους, ονειρεμένους Αγώνες».

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι «ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αποκαλεί το My Greek Drama, «ένα χρήσιμο οδηγό γι αυτούς που αναζητούν τρόπους για να μεταμορφώσουν ζωές, οργανισμούς, ακόμη και έθνη». «Η Πρέσβειρα Αγγελοπούλου», επισημαίνεται, «περιοδεύει στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει το βιβλίο, με ομιλίες σε εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον DC, την Ατλάντα, την Τάμπα της Φλόριδας και τη Βοστώνη. Έχει παραχωρήσει μια σειρά συνεντεύξεων μεταξύ άλλων στην εκπομπή Morning Joe του δικτύου MSNBC, στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, στο WBUR-Radio και στο Jim Bohanon Show μαζί με μια σειρά συνεντεύξεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όπως τα Sports Illustrated, CNN και iVillage».

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου, «η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι πρέσβειρα του ελληνικού κράτους, αποτελεί ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον και αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του κοσμήτορα της Σχολής Διακυβέρνησης John F. Kennedy του Harvard . Έχει επίσης υπηρετήσει με διάκριση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μητέρα τριών παιδιών, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ζει με τον σύζυγό της, Θεόδωρο, στην Αθήνα».

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος Greenleaf Book Group, όπως τονίζει η ανακοίνωση, είναι εκδοτικός οίκος και διανομέας, γνωστός για το καινοτόμο επιχειρηματικό του μοντέλο, την ισχύ της διανομής του και το βραβευμένο σχεδιασμό. Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες από το περιοδικό Inc. και έχει εκπροσωπήσει περισσότερους από 1.000 τίτλους βιβλίων συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 που περιελήφθησαν στις λίστες Best Seller των New York Times, της Wall Street Journal ή της USA Today.

Το My Greek Drama, συναγωνίζεται στις λίστες των Best Seller τόσο των ΝΥΤ όσο και του Amazon, τους πλέον δημοφιλείς συγγραφείς αλλά και ηχηρά ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής όπως η Sheryl Sandberg, διευθύνουσα σύμβουλος του facebook και γκουρού της γυναικείας επιχειρηματικότητας, συγγραφέας του Lean In. Στις λίστες των Best Seller των ΝΥΤ και του Αmazon το Μy Greek Drama εμφανίζεται δίπλα σε τίτλους όπως το Inferno του Dan Brown, το Joyland του Stephen King και το Happy, Happy, Happy του Phil Robertson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: