13.5.13

Άκης: Δέκα εκατομμύρια δολάρια για τους TOR M1...

Μέσω του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου...
crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου

Παρένθετα πρόσωπα φαίνεται πως ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιός του, Μιχάλης σε μίζες από τους TOR M1, που κατέληγαν στον...
Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής καλεί μέσω του υπουργείου Εξωτερικών τον πρώην Κύπριο υπουργό σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ κλήση έστειλε και στον γιο του Μιχάλη, που έχει και την ελληνική υπηκοότητα και θα πρέπει να εμφανιστεί στον ανακριτή.

Οι ανακριτικές αρχές εντόπισαν την υπεράκτια εταιρία BEESTON, όπου βρέθηκαν εμβάσματα προερχόμενα από τον καταζητούμενο Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Σαγιάντ, ο οποίος και εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M1.

Ο ανακριτής φέρεται να έχει βρει την άκρη του μαύρου χρήματος από την εταιρία DRUMILAN, της οποίας εκπρόσωπος εμφανίζονταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, που βρέθηκε νεκρός στη Τζακάρτα το 2012, ενώ εντόπισε τα 10 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πατέρα του, Ντίνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν άνοιξε το στόμα του, στη δεύτερη απολογία του, ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, σύμφωνα με τον οποία, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκίες είχαν τελικούς αποδέκτες τον Τσοχατζόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: