29.6.13

Σχέδιο για την επόμενη μέρα της “Ελευθεροτυπίας”...



“Σχέδιο για την "Ελευθεροτυπία", τη Χ.Κ.Τεγόπουλος και την εξυγίανση της ενημερώσης”, από τον εκδότη της “Ελευθεροτυπίας”, Χάρη Οικονομόπουλο.
Στην τελευταία σελίδα της “Κυριακάτικης" δημοσιεύεται η πρόταση των...
εταιρειών “Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων” και Navop LTD.
Αναλυτικά το σχέδιο:

«Το σχέδιο για την Ελευθεροτυπία, τη Χ.Κ. Τεγόπουλος και την εξυγίανσης της ενημέρωσης» όπως τιτλοφορείται περιλαμβάνει 5 στάδια αλλαγών στην εταιρεία Τρίτη Οψη η οποία και ανέλαβε την επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας, με ανανεωθείσα σύμβαση ως την 31η Μαρτίου 2014.

Η Τρίτη Οψη προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία» του www.enet.gr, την επαναλειτουργία του πιεστηρίου και τη δημιουργία διαδυκτιακής τηλεόρασης. Το ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τη NAVOP LTD θα διατεθεί, μέσα σε 45 μέρες σε επενδυτές.

Ποσοστό 65% της Τρίτης Οψης θα είναι άμεσα διαθέσιμο από το βασικό μέτοχο NAVOP LTD, άνευ ανταλλάγματος: κατά 10% στους εργαζόμενους και συνεργάτες της Τρίτης Οψης κατά 10% σε τέως εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος που δεν εργάζονται στην Τρίτη Οψη κατά 10% σε μικρομετόχους της Χ.Κ. Τεγόπουλος(Κάτω του 2%) και ως 35% σε πρώην εργαζόμενους ηλεκτρονικών ΜΜΕ τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους. Η διαδικασία απόκτησης των δωρεάν μετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Ταυτόχρονα με την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η Τρίτη Οψη θα αποκτήσει το 20% της Χ. Κ. Τεγόπουλος χωρίς αντάλλαγμα.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και εφόσον καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασιστεί νέα αύξηση του, με είσοδο της Τρίτης Οψης σε χρηματιστηριακή αγορά εντός ή έκτος ΕΕ, με σκοπό την εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση θα προβλέπει τη μεταβίβαση ενός επιπλέον ποσοστού 31% της Χ. Κ. Τεγόπουλος προς την Τρίτη Οψη, η οποία και θα έλεγχε πλέον το 51% της εταιρείας που ίδρυσε ο Κιτσος Τεγόπουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: