2.8.13

Ελεύθερος ο Β. Ρέστης για το δάνειο 10 εκατ. - Επέστρεψε στη φυλακή...

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης μετά την συμπληρωματική του απολογία στην ανακρίτρια Ρένα Κατσίβελη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης που αφορά ένα...
ακόμη δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την τράπεζα συμφερόντων του FBB, το οποίο κρίθηκε ύποπτο.
Ο κατηγορούμενος ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για άλλο δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, παρόλο που επέστρεψε τα χρήματα και μάλιστα εντόκως.
Ο γνωστός εφοπλιστής για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ προσκόμισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαχά, παραστατικά που δείχνουν ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο κατά 150% της αξίας του και ότι είναι ενήμερο πλήρως καθώς οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Παράλληλα προσκόμισε και έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ξεκίνησε ήδη από χθες η αποπληρωμή του.
Σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορούμενου, το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ ήταν επενδυτικό με υποθήκη το σπίτι του ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος& nbsp; το είχε χαρακτηρίσει μηδενικού κινδύνου.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Πέτρος Μαχάς: «Ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές και τους παρέχει ότι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι βέβαιος ότι εάν πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική»...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: