14.8.13

Νεκρή η 17χρονη κόρη στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας...

Σε συνέχεια του εκρηκτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Αίγυπτο, μετά την πρωινή εκκαθαριστική επιχείρηση του στρατού κατά των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιβεβαίωσε επίσημα ότι είναι ...
νεκρή η 17χρονη κόρη του Μοχάμεντ ελ-Μπελντάγι, ηγετικού στελέχους των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Όπως αναφέρει το Russia Today, η 17χρονη Ασμα, κόρη του επιφανούς στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, έπεσε νεκρή από σφαίρες.

Νεκρή, όμως, είναι και η κόρη του δευτέρου τη τάξει του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, Χαιράτ Σάτερ, που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της Αιγύπτου, Χάφσα Σάτερ.

Στο εσωτερικό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας υπάρχει οργή για την πρωινή επίθεση, και η ηγεσία του κινήματος δεν έχει σταματήσει να καλεί τους πολίτες της Αιγύπτου να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να επιστρέψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ η Τουρκία, το Ιράν και πολλές αραβικές χώρες καταδίκασαν την επίθεση κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η κυβέρνηση του Καϊρου από την πλευρά της προχώρησε σε συλλήψεις ηγετικών μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατηγορώντας τους για την υποκίνηση των επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: