10.8.13

Κυριακή ανοίγουν 18 πρεσβείες των ΗΠΑ...


Εκτός από την Υεμένη...
Οι 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν κλείσει αυτό το μήνα εξαιτίας ανησυχιών για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, θα ανοίξουν εκ νέου την Κυριακή, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η ...
πρεσβεία μας στη Σαναά της Υεμένης θα παραμείνει κλειστή εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με ένα κύμα απειλών που υποδεικνύει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Πσάκι.

Οι ΗΠΑ θα κρατήσουν επίσης κλειστό το προξενείο τους στη Λαχόρη του Πακιστάν, είπε η Πσάκι προσθέτοντας ότι έκλεισε την Πέμπτη εξαιτίας μιας «ξεχωριστής αξιόπιστης απειλής».

Στις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έκλεισαν 19 πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες για απροσδιόριστες τρομοκρατικές απειλές. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε, αυτή την εβδομάδα, τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Πακιστάν, ενώ ορισμένοι αμερικανοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Υεμένη.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις αναφορές για επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν, που είχαν ως στόχο μαχητές στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισε πότε θα ανοίξουν εκ νέου οι πρεσβείες στη Σαναά και τη Λαχόρη, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστεί η αξιολόγηση των «απειλών»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: