21.8.13

Κάθειρξη 35 ετών στον Μάνινγκ...

Σε κάθειρξη 35 ετών και ατιμωτική αποστρατεία καταδικάστηκε ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο WikiLeaks.
Ένοχος για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks κρίθηκε ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που...
καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών.

Μετά από δικαστική διαδικασία που διήρκησε δύο μήνες, η στρατοδίκης Ντενίζ Λιντ, που τον περασμένο μήνα είχε κρίνει ένοχο τον Μάνινγκ για 20 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατασκοπείας και της κλοπής, αποφάσισε επίσης την ατιμωτική αποστράτευση του 25χρονου και του επέβαλε στέρηση μέρους του μισθού που λάμβανε.

Με βάση τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ο 25χρονος στρατιώτης κινδύνευε να καταδικαστεί ακόμη και σε κάθειρξη 90 ετών, αν και οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή 60 ετών. Οι συνήγοροί του δεν είχαν κάνει κάποια αντιπρόταση, ζητώντας μόνο από την Λιντ «να μην του στερήσει τα νιάτα του».

Η πρόεδρος του στρατοδικείου του Φορτ Μιντ είπε επίσης ότι στην ποινή των 35 ετών θα συμπεριληφθούν τα περίπου 3,5 χρόνια που έχει ήδη εκτίσει προφυλακισμένος ο Μάνινγκ, ενώ θα έχει δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: