10.8.13

Πρόωρες εκλογές, ζητούν 5 υπουργοί...




Αντιμέτωπος με μια «επανάσταση εκ των έσω» βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς πλήθος υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών του εισηγούνται, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, πρόωρες εκλογές και μάλιστα υπό την «ασπίδα» της...
λίστας.

Μπροστάρηδες σε αυτό τον ιδιότυπο εσωκομματικό «εκβιασμό» είναι κορυφαία στελέχη του κόμματος, που κατέχουν υπουργικούς θώκους και έχουν αναλάβει υψηλό πολιτικό κόστος, λόγω των απολύσεων από το Δημόσιο και των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κομβικό ρόλο παίζει η συνταγματική προθεσμία προκήρυξης πρόωρων εκλογών με σχηματισμό ψηφοδελτίων με λίστα, η οποία εκπνέει στις 6 Νοεμβρίου 2013, οπότε παρέρχεται το 18μηνο από τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Επί της ουσίας, οι υπουργοί και οι βουλευτές που εκτιμούν ότι δεν θα περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία των εκλογών με σταυρό στοχεύουν σε κάλπες με λίστα ως τις αρχές Νοεμβρίου με στόχο την άνευ κόστους επανεκλογή τους.

Μεταξύ των υποστηρικτών της εκλογικής αυτής πρότασης είναι υπουργοί όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης, με διαφορετικά κίνητρα ωστόσο ο καθένας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ακόμη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και αρκετοί αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Ζέτα Μακρή, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η αυξανόμενη πίεση μάλιστα οδήγησε τον κ. Σαμαρά στην αποστολή τελεσιγράφου κυρίως προς το εσωτερικό του κόμματός του ότι «δεν θέλω εκλογές, αλλά δεν εκβιάζομαι κιόλας» στοχεύοντας σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν αντιδράσει έντονα σε ανάλογο δημόσιο μήνυμα του γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου.

Έντονες ζυμώσεις γίνονται όμως και στις τάξεις των βουλευτών, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που είχαν εκλεγεί στις πρώτες θέσεις στις περιφέρειές τους και επιδιώκουν να «πλασαριστούν» στις καλύτερες δυνατές στα ψηφοδέλτια με λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: