2.8.13

Σε διαθεσιμότητα 50 υπάλληλοι του Ναυστάθμου Κρήτης...

Την έντονη αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Χανίων προκαλούν οι προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 50 πολιτικούς υπαλλήλους (διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) του Ναυστάθμου Κρήτης.

Συγκεκριμένα...
όπως έχει γίνει οι 50 αυτοί πολιτικοί υπάλληλοι του Ναυστάθμου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 500 υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητα, την οποία απέστειλε ήδη το ΥΠΕΘΑ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης -σε δηλώσεις του στη Ν.Τ.- έκανε λόγο για “έναν ακόμα ξαφνικό θάνατο εργαζομένων στα πρότυπα της ΕΡΤ”, ενώ τόνισε ότι “οι περισσότεροι από τους 50 πολιτικούς υπαλλήλους του Ναυστάθμου που χάνουν τη δουλειά τους δούλευαν 20 και 30 χρόνια στη μονάδα, είναι πάνω από 50 ετών και θα είναι αδύνατον για αυτούς να βρουν κάποια άλλη δουλειά”.

Ο κ. Κορναράκης σημείωσε ότι με τις εξελίξεις αυτές “απαξιώνεται ο Ναύσταθμος Κρήτης από την πολύτιμη τεχνογνωσία που είχαν τα 50 άτομα που απολύονται” και κατήγγειλε ότι “την ίδια ώρα που το ΥΠΕΘΑ απολύει κόσμο έχει δώσει την επισκευή των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε ιδιώτες εργολάβους με κόστος διπλάσιο από το κόστος που θα είχε αν οι εργασίες γίνονταν από το πολιτικό προσωπικό.”.
Βαρδής Καλογεράκης
neatv.gr - 

Δεν υπάρχουν σχόλια: