20.8.13

ΕΡΤ: Εντός (αύριο 8 ενημερωτική εκπομπή!), εκτός, χωρίς “επί τα αυτά”…



Εντός: Ως «πελαγωμένος» περιγράφεται ο κ. Θωμόπουλος με το «υλικό» με το οποίο καλείται να δουλέψει στην «ανανεωμένη» κρατική τηλεόραση. Με τα δίκια του.
Λέγεται ότι...
με πολύ κόπο και πολύ κουβέντα κατέληξε στον Γιάννη Τρουπή και την Οντίν Λιναρδάτου, που αύριο κατά τις 8, θα πουν μια «ενημερωτική» καλημέρα με ό,τι υλικό διαθέτουν κι αυτοί…54509

Εκτός: Αύριο, Τετάρτη, 21 Αυγούστου, η EBU διακόπτει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ μέσω των δορυφόρων της και του δικτυακού της τόπου. Τόσο ήταν τα κλάματα και οι απειλές. Εφ’ όσον ο κ. Καψής δεσμεύθηκε ότι βγαίνει πρόγραμμα, η ΕΒU οφείλει να το δεχθεί ως αληθές και να προσφέρει τεχνογνωσία στον νέο μεταβατικό φορέα.

Ή μάλλον τον νέο φορέα, γιατί όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι μετάβαση. Κατά τα λοιπά, συλλέγονται υπογραφές για να μην προχωρήσει η EBUστη συγκεκριμένη ενέργεια, καθημερινά έρχονται στο φως «παρατυπίες» για την προκήρυξη, παρ’ όλα αυτά κόσμος πηγαινόερχεται καθημερινά στη Μουρούζη και Ρηγίλλης (καλό, ε;) για να ξεκινήσει να εργάζεται.

Εντός: Αλήθεια, αυτό το πάρε μόρια από ‘δω, φέρε μόρια από εκεί, λογικά θα είναι και νόμιμο και ηθικό και συνταγματικά επιτρεπτό, σωστά; Να βρισκόταν ένας νομοδιδάσκαλος της προκοπής να (μας) πει!

Εκτός: Φυσικά, τα οα γράφονται, εξετάζονται, διπλοτσεκάρονται για «πέτσινα» πτυχία και ανύπαρκτες προϋπηρεσίες, συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών. Εκείνο που δεν συμβαίνει πουθενά, σε καμία κρατική τηλεόραση του κόσμου, είναι να προσλαμβάνονται παρουσιαστές, χωρίς προηγούμενη συνέντευξη. Ειδικώς, παρουσιαστές που δεν έχουν ξανάρθει αντιμέτωποι με το «γυαλί».

Εντός: Λογικά, μόνο όσοι βρίσκονται «εντός» γνωρίζουν τι γίνεται με το δίκτυο εκπομπής και την πραγματική κάλυψη που θα προσφέρει η νέα «ΕΡΤ» στη χώρα. Κάποτε κάποιοι λυσσούσαν για τα deadlines της ψηφιακής μετάβασης, τώρα τσιμουδιά. Και να σκεφτεί κανείς ότι τις καλές εποχές – προ της 11ης Ιουνίου – η κρατική διέθετε το αρτιότερο και λειτουργικότερο δίκτυο εκπομπής και αναμετάδοσης, πολύ πριν «μάθει» ο τηλεθεατής τα περί «κρυστάλλινης εικόνας και ήχου».

Εκτός: Αναμένουμε, λοιπόν. Τα νέα δελτία ειδήσεων, τα… νέα πρόσωπα, τη νέα αισθητική της νέας «δημόσιας τηλεόρασης», έτσι όπως την οραματίστηκε ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του.

mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: