6.8.13

Βίντεο από το δυστύχημα της Asiana...



... «δείχνει τα συνεργεία» να πατούν μία νεαρή...
Τις εκτιμήσεις πως είχε χτυπηθεί από όχημα των συνεργείων διάσωσης η μία από τις τρεις κοπέλες που είχαν σκοτωθεί στην πρόσκρουση της πτήσης της Asiana στο Σαν Φρανσίσκο φέρεται να επιβεβαιώνει βίντεο που...
περιήλθε στην κατοχή εφημερίδας της πόλης.

Το βίντεο έφτασε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle από πηγή που δεν κατονομάζεται και δημοσιεύηκαν μόνο στατικές εικόνες του. Φαίνεται πως πρόκειται για υλικό που τραβήχτηκε από κάμερα στο κράνος μέλους των συνεργείων διάσωσης.

Ήδη από την ημέρα του δυστυχήματος τον Ιούλιο υπήρχαν ερωτηματικά για το εάν τελικά η μία από τις τρεις νεαρές που σκοτώθηκαν είχε στην πραγματικότητα επιζήσει της σύγκρουσης αλλά σκοτώθηκε όταν την χτύπησε όχημα που πήγαινε στο σημείο κατά τις πρώτες χαοτικές στιγμές.

Η εφημερίδα αναφέρει την Τρίτη ότι ο συντονιστής της επιχείρησης διάσωσης δεν ήξερε πως η νεαρή επιζήσασα είχε βρεθεί κοντά στο αεροσκάφος, γεγονός που τού στέρησε τη δυνατότητα να αποτρέψει τον θάνατό της.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους δύο πυροσβέστες εντόπισαν την Γε Μενγκ Γουάν πεσεμένη στο έδαφος σε εμβρυική στάση, έγραψε η εφημερίδα. Πραγματοποίησαν ελιγμούς με το όχημά τους γύρω από την Γιε και έπειτα ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους.

Εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον δύο άλλοι πυροσβέστες βλέποντας το κορίτσι έκριναν ότι είναι νεκρό, έγραψε η Chronicle, και γι αυτό το άφησαν εκεί για να φροντίσουν τους επιζήσαντες.

Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη συνέχεια έστειλαν ένα άλλο όχημα στην περιοχή το οποίο έκανε χρήση του αφρού κατάσβεσης. Από το βίντεο φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί πως η 16χρονη βρισκόταν στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα δεν ήταν εξοπλισμένο με τους ειδικούς αισθητήρες θερμότητας που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ένα ανθρώπινο σώμα καλυμμένο με τον επιβραδυντικό αφρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κι έτσι παρέσυρε και σκότωσε την 16χρονη. Η ταυτότητα του οδηγού του οχήματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: