4.8.13

Επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Νάξο (BINTEO)...




Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαλήνης-Εγγαρών Νάξου σε ορεινό σημείο. Άσχημη η εξέλιξη της φωτιάς λόγω ...

των ανέμων που επεκτάθηκε προς περιοχές των Μελάνων. Στην περιοχή κλήθηκε για βοήθεια και έφτασαν και επιχειρούν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Η κάπνα και οι στάχτες, λόγω της φοράς των ανέμων έχουν απλωθεί σε μεγάλη έκταση προς την πεδινή Νάξο. Ανάστατοι κάτοικοι του Αγ. Θαλελαίου, αφού είδαν τη φωτιά να φτάνει πάνω από την εκκλησία του οικισμού.

Δυο αεροπλάνα κλήθηκαν μετά την επικίνδυνη ανάπτυξη που είχε η φωτιά .

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου, αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε μετά τις 4 το απόγευμα, αμέσως έστειλε τρία πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ άνδρες στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια η δύναμη ενισχύθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο είναι δύσβατο με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη ή εφικτή η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η φωτιά λόγω των ανέμων απλώνεται περιμετρικά στου σημείου που ξεκίνησε σε βουνό, ενώ κινδύνεψε ένα εκκλησάκι και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε ένας σταύλος.

Υπενθυμίζεται, ότι οι άνεμοι που πνέουν και σήμερα είναι ισχυροί.

Καταλυτική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών αεροπλάνων, αφού ήταν αδύνατη η πρόσβαση στα περισσότερα σημεία που αναπτύχθηκε και επεκτεινόταν η φωτιά από τα πυροσβεστικά οχήματα.

Έτσι, αποφεύχθηκε η περαιτέρω επέκταση και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, είχε αποφευχθεί περαιτέρω επέκταση της φωτιάς.

Πανικός επικράτησε λίγο νωρίτερα στον οικισμό του Αγίου Θαλελαίου, όπου η φωτιά πλησίασε απειλητικά και οι κάτοικοι προετοιμάστηκαν με λάστιχα έτοιμοι να βρέξουν γύρω από τα σπίτια τους.

Ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι, που ανέφεραν, ότι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά άνθρωποι βρίσκονταν στα χωράφια τους.

Πολλοί ανέφεραν, χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη, ότι η φωτιά ξέσπασε γιατί κάποιος έκαιγε στο χωράφι του ξερά.

Πηγή: naxos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: