15.8.13

Ακόμα δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί πλήρως η Σαντορίνη...

Τυχαίο γεγονός χαρακτηρίζει η ΔΕΗ το σκοτάδι επί τρεις ημέρες εν μέσω τουριστικής περιόδου...

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η είδηση για..
. το μπλακ-άουτ στη Σαντορίνη έκανε το γύρο του κόσμου, η ηλεκτροδότηση στο νησί δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα πλήρως.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.



Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ την Τετάρτη η συνολική διαθέσιμη ισχύς ανέρχεται σε 22 MW ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, που έφτασαν από την Αθήνα, συνολικής ισχύος περίπου 9 MW. Από τη Ρόδο έχει ξεκινήσει το πλοίο «Μελίνα», το οποίο μεταφέρει στη Σαντορίνη ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος περίπου 5 MW ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται η αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: