4.8.13

Οικογενειακοί δεσμοί...



Κρύβει ένα υπέροχο πράγμα μέσα της αυτή η εποχή, άγριο, σχεδόν ελκυστικό, που όπως όλα τα αντίστοιχα, θα κληθούμε να το πληρώσουμε · ακριβά: δεν χρειάζεται να τηρούνται τα προσχήματα.

Ο μύθος της οικογενειακούλικης επιχείρησης στα media προσπαθεί να ψοφολογήσει εδώ και 3 καλοκαίρια και ...
μάλλον θα τα καταφέρει φέτος, αν πειστούν και οι τελευταίοι «αναντικατάστατοι» ότι τα μαγαζιά δεν είναι οι άνθρωποι τους.

Τα μαγαζιά είναι μαγαζιά και σε κάποιον ανήκουν. Αν θέλει τα κλείνει, αν θέλει τα κάνει σουβλατζίδικα, αν θέλει του βάζει φωτιά και τα καίει.

Θλιβερό, αλλά αληθές. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών – και μηνών – το αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι ας κλαψουρίζουν οι διευθυντάδες – τι κατάντια κι αυτή – ότι οι τα… μέλη της οικογένειας φεύγουν χωρίς ούτε ένα “γεια” κι ας σοκάρονται οι έχοντες (ακόμη…) εμπιστοσύνη στους θεσμούς για το μπάχαλο της ΕΡΤ κι ας γράφονται δακρύβρεχτα ασύντακτα κι ανορθόγραφα κατεβατά, για το πόσο τα αφεντικά «κλώτσησαν» καριέρες (…) ετών με μια εθελουσία.

Κυνικό, ξε-κυνικό τα πράγματα είναι απλά: τώρα που τέλειωσαν τα λεφτά, είναι πολύ βολικό να καταφύγουν οι συνήθεις «προϊσταμένοι» στην επίκληση του φιλότιμου. Αλλά το φιλότιμο δεν είναι καμιά ανεξάντλητη πηγή να βουτάς σ’ αυτήν.

Κι όταν παύουν να τηρούνται τα προσχήματα από τη μία πλευρά, είναι τουλάχιστον βλακώδης η ελπίδα όταν θα συνεχίσει να τα τηρεί η άλλη.

Με την ίδια σαπίλα που χρόνια τώρα οι οικογενειακούλικες εργοδοσίες έκαναν ό,τι τους κάπνιζε, δεν υπέγραφαν, δεν πλήρωναν, αγνοούσαν τις εισφορές, με την ίδια φόρα θα αρχίσουν να πέφτουν οι ξανάστροφες κι ας είναι κι απ’ το… μετερίζι του lifestyle.

Και όποιος αναρωτιέται το «πώς» πήδηξαν τα ελληνικά media μέσα σε μια νύχτα απ’ το μπαλκόνι, ας ρίξει μια ματιά στα εργασιακά post mortem ανθρώπων που όσο πέρναγαν καλά – με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται – δεν έβγαζαν άχνα και στα πίσω πίσω θυμούνται όλες τις «αμαρτίες» του άλλοτε μαγαζιού τους.

Αν μέσα σε λίγα 24ωρα ΣΚΑΪ και «Βραδυνή» μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν την αγορά με καμιά 40αριά ανέργους (πρόσθεση στην περίεργη σούμα των «λουκεταρισμένων» Μέσων της τελευταίας 3ετίας ), αλλά υπάρχει κόσμος που ακόμη αισθάνεται «μέλος» κάποιας «οικογένειας», είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένας πολύ πληκτικός χειμώνας...

Πηγή: mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: