22.8.13

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ εν όψει «θερμού» Σεπτέμβρη...


Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχει σήμερα ο...
υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης και πρόσθεσε: «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».
Οι καθηγητές, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Κοτσιφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό», υπογραμμίζοντας ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ φαίνεται ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων Μιχάλης Κουρουτός δήλωσε ότι «θα επιδιωχθεί συντονισμός με την ΟΛΜΕ».
«Να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι»
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε χθες «να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής», ενώ μίλησε για «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της. Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου...Θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε»», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Mega...
nautemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: