11.8.13

Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην Άνδρο...



Παραμείνει εκκενωμένο το χωριό Άνω Πίτροφος, για προληπτικούς λόγους. Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα, εξαιτίας των...
πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εύβοια .

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Άνδρο, που καίει χαμηλή βλάστηση, με το χωριό Άνω Πίτροφος να έχει εκκενωθεί, από νωρίς το μεσημέρι, για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά απείλησε να κάψει κατοικίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την Πυροσβεστική, πλέον δεν απειλούνται σπίτια.

Στην «καλύτερη εικόνα» της πυρκαγιάς συνέβαλε η ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης: 12 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν το μεσημέρι με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, άλλοι δέκα πυροσβέστες μετέβησαν εκεί από τη Σύρο, καθώς και πέντε οχήματα από την Αθήνα.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα καθότι είναι αδύνατον να συμμετάσχουν στην κατάσβεση τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Επί τόπου βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 21 άτομο πεζοπόρο τμήμα και 2 υδροφόροι ιδιωτών.

Η άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Πολυπόταμο Καρύστου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, περίπου στις 4 το απόγευμα. Επί τόπου παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της...

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: