5.8.13

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Μαραθώνα, ζημιές σε σπίτια...

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στον Μαραθώνα Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον έξι σπίτια στον οικισμό Αύρα, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό και, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει ...
χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι Μαραθώνα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο που κατευθύνεται προς το Σούλι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 32 οχήματα με 64 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μετέβη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αγροτοδασική έκταση στην Άμφισσα, στην περιοχή Σερνικάκι, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες αιωνόβιες ελιές.

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 19 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, οκτώ ιδιωτικές υδροφόρες και τρία μηχανήματα του Στρατού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά καθώς σε ορισμένα από αυτά έχει σχηματιστεί αντιπυρική ζώνη και η φωτιά δεν πλησιάζει σε σπίτια.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, εθελοντές της περιοχής έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 7 το απόγευμα σε συλλόγους και πολίτες στην πλατεία του χωριού Σερνικάκι, για να συγκροτήσουν ομάδες και να συμβάλουν στην αποτροπή καταστροφών τη νύχτα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: