9.8.13

Το ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» θα καταπλεύσει στη Λεμεσό...

Στο λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να καταπλεύσει στις 15 Αυγούστου το ιαπωνικό “Πλοίο της Ειρήνης”, που σάλπαρε στις 18 Ιουλίου από τη Γιοκοχάμα για ένα ταξίδι γύρω από τη γη 85 ημερών με αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα.
Στους...
επιβάτες του πλοίου συγκαταλέγονται επιζώντες των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άδωνης Γιάγκου, ο οποίος συναντήθηκε στη Λεμεσό με την εκπρόσωπο του “Πλοίου της Ειρήνης” Μάι Γουατανάμπε και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Τριγάζη, χαρακτήρισε την επίσκεψη του “Πλοίου της Ειρήνης” πράξη αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό και τους αγώνες του.

Ο κ. Γιάγκου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για την αποπυρηνικοποίηση της Μεσογείου και την εκστρατεία κατά της κατασκευής, απέναντι από τα παράλια της Κύπρου, του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας.

Μετά την Κύπρο, το «Πλοίο της Ειρήνης» θα ταξιδεύσει προς Τουρκία, Μάλτα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Καραϊβική και Λατινική Αμερική και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Γιοκοχάμα.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: