27.8.13

Αγνωστοι οι όροι επιστροφής μετά τη διαθεσιμότητα...


Τι λένε οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας...
Αγνωστο είναι το καθεστώς υπό το οποίο θα επιστρέψουν όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα, απαντούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ...
δεν πρόκειται να απολυθεί κάποιος.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθήνας «ντροπή», έκανε λόγο για «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό» και παρατήρησε: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Όπως σημειώνει η Ελευθεροτυπία, οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο καθεστώς της κινητικότητας θα έχουν μειωμένο μισθό κατά 25% για όσο διάστημα παραμένουν σε διαθεσιμότητα, ενώ κατά τις εκτιμήσεις το διάστημα αυτό θα είναι περίπου δύο μήνες κι όχι 15 ημέρες, όπως δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης τουλαχιστον για την περίπτωση της Πολυκλινικής.

Επιπλέον, είναι άγνωστο το εργασιακό καθεστώς υπό το οποίο θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι, καθώς καταργούνται οι οργανικές θέσεις τους και αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό άλλων νοσοκομείων.

«Αγνωστο παραμένει ακόμη αυτοί που θα βγουν σε διαθεσιμότητα πως θα επιστρέψουν στο σύστημα. Θα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι; Θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα; Τι μισθό θα παίρνουν; Είναι ερωτήματα που κανείς δεν απαντά. Και η ανησυχία μας είναι αν θα κρέμεται από πάνω τους η μόνιμη διαθεσιμότητα» δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημ.Βαρνάβας δήλωσε στην εφημερίδα: «Η αίσθησή μας είναι ότι πρόκειται για απόλυση και η επαναπρόσληψη θα γίνει όπως έγινε στην ΕΡΤ, δηλαδή με ολιγόμηνες συμβάσεις και συμφωνίες ιδιωτικού δικαίου. Η πρόθεσή τους είναι αυτή. Κι έτσι μετά θα πουν "αυτά είναι τα δεδομένα, εμείς δεν απολύουμε κανένα, αλλά όποιος θέλει ας φύγει».

Οι 1.835 εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας θα προκύψουν από 13 νοσοκομεία και οι σχετικές λίστες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στο καθεστώς κινητικότητας εντάσσονται από:

την Πολυκλινική 181 εργαζόμενοι και 189 από το παράρτημά της
το Σισμανόγλειο 233
το Φλέμινγκ 300
το Κωνσταντινοπούλειο 154
το Νοσοκομείο Πατησίων 176
το Σπηλιοπούλειο 29
το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα 20
το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 270
το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης 61
το Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης 38
το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης 7
το «Παναγία» της Θεσσαλονίκης 170


Δεν υπάρχουν σχόλια: