8.8.13

Τσίπρας: Επιλογές βαρβαρότητας από Γεωργιάδη στην Υγεία...

Επείγοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η «έκτακτη κατάσταση στον χώρο της Υγείας» ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία.

«Χρειάζονται μέτρα...
ενίσχυσης κι όχι συρρίκνωσης των δομών της νοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ως μέλημα να πιάσει τους στόχους και τα νούμερα σε διαθεσιμότητα και σε απολύσεις», τόνισε.


«Η αντιμετώπιση της Υγείας με το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή του μαύρου, όχι στην οθόνη, του μαύρου στις ζωές πλέον, φανερώνει ότι αυτή η κυβέρνηση αποκτά πλέον κυνικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό της προσανατολισμό. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δέκτες και πομπούς, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Το να βγάλεις από την πρίζα ολόκληρες νοσοκομειακές μονάδες που καλύπτουν εκατοντάδες ασθενείς δεν είναι ένα απλό ζήτημα», παρατήρησε και έκανε λόγο για «επιλογές βαρβαρότητας» από τον κ. Γεωργιάδη.
«Με τέτοιες επιλογές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα συσσωρευμένα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμα μεγαλύτερης διάλυσης». είπε π κ.Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα οικονομικής, κοινωνικής ή ασφαλιστικής κατάστασης, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην φροντίδα υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: