3.8.13

Καταργούν την ΕΡΑ Χανίων...



..και κοροιδεύουν για την ΕΡΑ Ηρακλείου...
Ενα 24ωρο πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις εργασίας στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης (οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία μέχρι τα...
μεσάνυχτα του Σαββάτου), δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια από το υπουργείο Οικονομικών και η νέα προκήρυξη που αφορά στις υπόλοιπες 1.453 προσλήψεις.

Οπως προκύπτει από την προκήρυξη, εκτός από τους 589, θα προσληφθούν ακόμη 1.453 άτομα, με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίοι θα εργασθούν στο μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Η νέα προκήρυξη αφορά και σε 12 ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρώην ΕΡΑ σε ολόκληρη την χώρα, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η ΕΡΑ Χανίων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως καταργούν τον παλαιότερο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό.

Επιπλέον η προκήρυξη αναφέρει την ΕΡΑ Ηρακλείου, αλλά οι θέσεις που προβλέπονται είναι μόλις πέντε (5) και μάλιστα ορίζεται πως θα προσληφθεί ένας (1) δημοσιογράφος !!!.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι : Διοικητικός 1 - Ηλεκτρονικοί 2 - Μουσικός παραγωγός 1.

Και επειδή είναι αδιανόητη η λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού με αυτό το προσωπικό, η συγκεκριμένη προκήρυξη μόνο ως κοροιδία ή "στάχτη στα μάτια" μπορεί να εκλειφθεί.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως τα μεσάνυχτα της 9ης Αυγούστου και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση η οποία είναι διαθέσιμη στους ιστοτόπους minfin.gr και minpress.gr. Οπως διευκρινίζεται στην προκήρυξη κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μια μόνο αίτηση και για θέσεις μιας μόνο ειδικότητας και κατηγορίας προσωπικού.

Οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί για τις 589 θέσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης ξεπερνούσαν τις 4.500, διατηρούνται και για τη νέα προκήρυξη. Δηλαδή οι υποψήφιοι, με την ίδια αίτηση μπορούν να συμμετέχουν και στο νέο διαγωνισμό για τις 1.453 θέσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στη νέα προκήρυξη, επιτρέπεται η η υποβολή νέας αίτησης για την ίδια ή και άλλη θέση ειδικότητας ή κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θεωρείται ως μη υποβληθείσα η προηγούμενη υποψηφιότητα και λαμβάνεται υπόψη μόνο η τελευταία.

Παράλληλα, στη νέα προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στο μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης σημειώνεται πως η πρόσληψη των 1.453 ατόμων θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και της Θεσσαλονίκης.

Οπως και στην προηγούμενη προκήρυξη, για την οποία δόθηκε παράταση έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση με 200 μόρια για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη


flashnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: